Kidz

Kidz er stedet i Romerikskirken der barna møtes.

Vi ønsker å legge til rette for at hver søndag skal være en fest for barna, hvor det barnslige setter agendaen og sikkerheten setter rammene.

Hver søndag fra klokken 12:00 – 14:00 møtes 90 – 110 barn i alderen 3 – 12 år på Kidz. Vi har store og innbydende lokaliteter hvor de vil bli godt tatt vare på av medarbeidere som ønsker å gjøre sitt beste for å la søndagen bli et høydepunkt.

Det er nå sommerferie og vi starter opp igjen søndag 18. august kl 12:00.

Barna blir delt inn i tre grupper etter alder. «Happy» er for barnehagebarna, «Super» for barn som går i 1. – 4. klasse. «Mega» er for barn som går i 5. – 7. klasse.

Cirka hver sjette uke har vi noe som heter «Kidz Live». Da samles alle gruppene i plenumsalen som ligger innenfor Kaféen. Disse søndagene sjekkes alle barna inn ved Kaféen.

På Kidz møtes barna i et trygt og positivt miljø hvor de raskt kan få venner og sammen kan være med på mange spennende aktiviteter.  Vi ønsker å være et sted der barna er trygge, har venner og der vi sammen blir bedre kjent med Jesus.

KIDZ FAQ

Når bør jeg komme?
Det er lurt å være der kl 11:45 slik at du får sjekket inn barna og selv være klar til møtet begynner kl 12:00.

Hvor lenge varer opplegget for barna?
Barna kan sjekkes inn fra kl 11:45. De vil da bli registrert som ankommet, slik at vi har kontroll på hvilke barn som er tilstede. Klokken 12:00 begynner opplegget i de ulike gruppene.

Vi har utsjekk fra kl 13:30 – 13.45.

Koster det noe å være med på Kidz?
Våre gudstjenester er for alle og er gratis å delta på. Vi gir alle mulighet til å være med å gi, men det er helt frivillig.
Vi ønsker gjennom dette at barna skal få en mulighet til å lære at de selv kan være med på å bygge kidzarbeidet og kirken gjennom det de gir. Vi vil også oppmuntre dere foreldre til å se på dette som en mulighet til å kunne snakke med barna deres og inkludere de i deres tanker rundt hvorfor vi gir av våre penger inn til kirken.

Vi tror på at det er en velsignelse å få gi, og at den som gir han får. Og vi har en raus pappa Gud som ikke vil holde noe tilbake fra oss ettersom Han gav oss alt i Jesus Kristus

Hvilken aldersgrupper er det opplegg for?
På OKS Kidz deler vi barna inn i tre hovedgrupper:

 • Happy Kidz ( 3 – 5 år)
 • Super Kidz (1. – 4. klasse)
 • Mega Kidz (5. – 7. klasse)


Barn 0-2 år:

Har du barn som er yngre enn 3 år så kan du/dere benytte lekerommet i hovedsalen. Der er det lydoverføring av møtet. 

Har du baby og ønsker å trekke deg litt unna eller du trenger et sted å skifte, så har vi et eget amme- og stellerom i gangen til venstre for hovedinngangen.

Hvordan er opplegget i de ulike gruppene?

HAPPY KIDZ (3 – 5 ÅR)

Happy Kidz er for alle barn mellom 3 og 6 år som ikke har startet på skolen enda. (Barna må leveres og hentes av foreldrene).

Happy holder til i store, spennende lokaler i underetasjen hvor det finnes klatrevegg, ballrom, puterom, dukkerom, lekekjøkken og mye mer. Samlingene holdes nederst i kjellerstua og starter 12:15. Da lukkes dørene og åpnes først etter samling.

Vennskap er viktig, og derfor bruker vi vanligvis mye tid til lek i denne gruppa. Vi ser at dette er mer utfordrende i denne perioden vi er i nå, men vi passer på at alle får høre navnene til hverandre og har fokus på at alle skal bli sett, og få felles opplevelser sammen som konkurranser, felles lek fra scenen (som gjennomføres ved stolene deres), latter og moro. 

Gjennom sang og fortellinger formidles Guds kjærlighet til barna, og budskapet om at Jesus er vår venn.

 

SUPER KIDZ (1. – 4. KLASSE)

Super Kidz er for alle skolebarn fra 1. – 4. klasse. (Barna må leveres og hentes av foreldrene).

Super Kidz holder til i store, spennende lokaler i underetasjen. De starter med samling, og etter den går de rett i aldersbestemte grupper hvor de spiser og prater sammen. Etterpå er det aktiviteter hvor de kan  leke med barbie, biler, lego, spille bordtennis, fotball, sløyd osv.

Når barna begynner på skolen møter de nye utfordringer og evnen til samtale og refleksjon øker. Vi legger derfor til rette for prat i smågrupper og vi har også fellessamlinger der de gjennom bibelhistorier, drama og sang får høre at de er skapt og elsket av Gud og at de kan ha Jesus som venn.

Vennskap bygges gjennom lek, konkurranser og aktiviteter som for eksempel ulike hobbyprosjekter, fotball i gymsalen, legorom og barbierom. 

Weekendturer

Går du i 2., 3. eller 4. klasse kan du til vanlig få være med på populære weekendturer.

En gang i året drar vi vanligvis til Fossheim, et leirsted i Fosser. Turen varer fra fredag til søndag og er spekket med kule aktiviteter, uforglemmelige samlinger og ikke minst er sjansen stor for å få nye venner. Det er alltid spennende å være på tur uten mamma og pappa, og sammen med andre barn skapes det gode minner og relasjoner.

 

MEGA KIDZ (5. – 7. KLASSE)

Mega Kidz er opplegget for de som går i 5. – 7. klasse. (Barna her kan sjekke seg inn og ut selv). De holder til i Plenumsalen (innenfor Kaféen).

Ettersom barna blir eldre og mer selvstendige så ønsker de å ta egne valg. Vi på Kidz ønsker å hjelpe dem til å få sin personlige relasjon med Jesus. Dette gjør vi gjennom å gi dem kreative samlinger og samtaler i mindre grupper.

Vennskap er viktig og hos Mega har vi til vanlig aktiviteter som klatrevegg, fotballspill, bordtennis, programmering, ulike hobbyaktiviteter og masse annet spennende.

Weekendturer

For barna i 5.- 7. klasse arrangerer vi hvert år en egen weekendturer til Fossheim leirsted som ligger i Fosser. Turen varer fra fredag til søndag med et opplegg som virkelig er verdt å få med seg.

Barna blir kjent med hverandre på en annen måte enn på søndager, så sjansen for å få nye venner er stor. Vi har konkurranser, teambuilding, samlinger, og det blir mye kos.

I høst blir turen fredag 20. til søndag 22. september. Hold av helgen allerede nå!

Informasjon til foreldre/foresatte

Som foreldre/foresatt har du mulighet til å bli med i vårt fantastiske medarbeiderteam. Da kan du få være med å se hva barnet ditt gjør og du kan få bidra til å gjøre Kidz til et enda bedre sted for barna.

Vi har mye vi kan tilby deg:
Du kan være med som medarbeider fast på et team hver tredje søndag, kreativt team som har ansvar for samlingene, vår/høstrydding i lokaler, finne hobby og andre aktiviteter eller kanskje du har en hobby som du kan komme å lære bort to, tre søndager. Mulighetene stoppes kun av fantasien.

Så om du har lyst, så er det bare å ta kontakt. Vi har bruk for deg og kanskje du vil finne ut at du har bruk for oss også.

Har du spørsmål så send en e-post til kidz@oks.no.

Velkommen som medarbeider

Foruten å ha fokus på samlingene og at barna skal lære mer om Jesus så ønsker vi at Kidz skal være et sted der barna trives, har det trygt og har noen å leke med.

Et av tiltakene for å få dette til er å involvere alle 3 årings-foreldre, 1. klasse-foreldre og 5. klasse-foreldre i det vi gjør.

Dere får derfor privilegiet av å bli en del av medarbeiderteamet vårt.  Alle andre er selvfølgelig også velkommen til å bli med på turnus.

Hva innebærer det å være medarbeider på Kidz? 

 • Du vil få mulighet til å være med å påvirke det flotte arbeidet som våre medarbeidere allerede gjør
 • Vi vil be om politiattest og at du skriver under på taushetserklæring
 • Du blir kontaktet i forkant av din søndag med informasjon og det du trenger å vite.
 • Oppmøte kl 11:00 hver tredje søndag (utenfor Kidzkjøkkenet på «foreldreparkeringen») der blir det  informasjon, inspirasjon, bønn og praktisk tilrettelegging av dagen
 • I løpet av Kidzdagen har du ulike oppgaver som avtales med Teamansvarlig
 • Det er ønskelig at du kjøper din egen T-skjorte som du har på deg når du er på vakt. Det er også mulig å låne om du heller vil det, eller har glemt din egen.
 • Vanligvis er det to felles medarbeidersamlinger på kveldstid i løpet av året, en på høsten og en på våren.

 

FredagsChill

Dette er et tilbud til 7. og 8. klassinger i regi av Kidz, ledet av Marielle.

Formålet med FredagsChill er:

 • Å reflektere og snakke rundt temaer som opptar tenåringene akkurat nå, som blant annet; venner, selvtillit, mot, takknemlighet, frimodighet, påvirkning, ydmykhet og tro.
 • Ha fokus på inkludering og hvordan kjenne seg trygg i sosiale settinger.
 • Få venner, slappe av og ha det gøy sammen!

FredagsChill er i Administrasjonen i underetasjen på OKS, utvalgte fredager fra kl 19:00-21:30.

Spørsmål
Kontakt Marielle på 909 21 871.

 

Kommende datoer for FredagsChill:

SingKidz

SingKidz er et kor som synger, leker, og har det gøy sammen! Stikkord er vennskap, latter og Jesus. Vi synger på KidzLive ca hver 6. søndag i tillegg til diverse andre opptredener gjennom året. 

Er du førskolebarn eller eldre og liker å synge er du hjertelig velkommen på øvelse. Vi holder på fra kl 18:00-19:30 inkludert kveldsmat.

Ta med en venn og kom. Vi gleder oss til å se deg!

Ta gjerne kontakt med Sandra på mobil 959 68 243 dersom dere lurer på noe.


Se musikkvideoen vår:

Kommende datoer for SingKidz: