Informasjon omkring gudstjenester og arrangementer i OKS

For information in English, please see link below.

Fra og med lørdag 25. september er det ikke lenger nødvendig med registrering for å delta på våre arrangementer, men dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon eller er i karantene så kan du dessverre ikke delta.

 

Vi er fra hjertet dypt takknemlige til alle frivillige medarbeidere og til hele kirken, i måten dere har håndtert denne sesongen og respondert på ulike måter. Det har vært krevende og forblir krevende, men sesongen er full av så mange historier, vitnesbyrd og lyspunkter og vi er fulle av håp og forventning. Vi står sammen om dette, og ikke minst tar vi alle i disse dager et ekstra tak for å ringe og være oppmerksom på de som ikke bor med familier eller i kollektiv.

Vi følger de nasjonale retningslinjene. Siden vi har kirker i seks ulike kommuner, er det litt ulike forhold som gjelder for gudstjenestene. Følg med i kalenderen for din avdeling.

Ta godt vare på hverandre!

 

Les videre for viktig informasjon omkring deltakelse, og for svar på andre spørsmål du måtte ha.

Påmelding
Det er fortsatt behov for forhåndspåmelding (gratis, selvsagt) for de avdelingene som har samlinger.

Det er en svært enkel og ukomplisert påmelding, og hver gudstjeneste/samling vil ha en egen påmeldingslink som du finner i kalenderen for de aktuelle gudstjenestene/samlingene.

Dette er for å sikre oss at vi holder oss under det tillatte antallet, samt at vi er pålagt å ha oversikt over alle deltakere i tilfelle det senere skulle bli behov for smittesporing.

Det lille du legger igjen av informasjon vil kun bli brukt til dette formålet. Du behøver ikke være medlem eller aktiv i kirken for å kunne melde deg på.

Linken vil være åpen helt frem til gudstjenesten/samlingen, med mindre det tillatte antall deltakere er nådd.

Er det trygt å gå på gudstjenester nå?
Med de tiltak og retningslinjer som nå etterfølges, mener vi at det er mindre risiko å gå på gudstjeneste enn det er å gå på butikken eller andre arenaer i samfunnet som er åpne.

Flere i OKS-administrasjonen har jobbet grundig og iherdig for å få innsikt i alle nødvendig informasjon, etablere rutiner og formidle dette til våre ledere i de ulike OKS-avdelingene.

Vi har også satt oss grundig inn i veilederen som Norges Kristne Råd har utarbeidet på vegne av kirker og trossamfunn i hele Norge. Denne utgjør nå en «bransjestandard» for kirkene. Vi benytter veilederens sjekklister og annen informasjon på hvert sted vi avholder gudstjenester/samlinger.

Vi er selvsagt i en situasjon der ingen er ett hundre prosent «helgardert» mot potensiell smitte. 

Både for vår mentale helse, vår åndelige helse, for gudstjenestelivet og for det sosiale livet – mener vi det er sunt og bra å kunne delta på gudstjenester/samlinger innenfor det spillerommet som myndighetene nå har gitt.

Annen viktig informasjon
Dersom du er i karantene, mistenker koronasykdom, har symptomer på luftveisinfeksjon eller andre milde symptomer, kan du ikke delta på gudstjenester eller andre arrangementer. 

Ved ankomst vil du bli møtt av vennlige medarbeidere i døren som vil sjekke din påmelding. De kan også melde deg på der og da, dersom det er «ledige plasser».

Alle deltakere som ikke er fra samme husstand skal holde minst 1 meter avstand. Det skal ikke klemmes eller håndhilses. Reglene om god håndhygiene gjelder fortsatt, og det er desinfeksjonsmiddel tilgjengelig ved inngangen og på andre relevante steder.

Slik du er vant med fra flyplasser, vil våre medarbeidere ved inngangen også stille deg et par helt enkle rutinespørsmål, for å sikre oss at du er kjent med smittevernstiltakene og at du ikke befinner deg i en av de nevnte sykdomskategoriene.

Til slutt
Om du synes alt dette virker omfattende, kan vi betrygge deg med at våre ledere og medarbeidere vil ha god oversikt. Alle våre tiltak og rutiner eksisterer for din sikkerhet og med den hensikt at det skal være trygt å gå på gudstjeneste.

Du som deltaker skal simpelthen få lov å nyte gudstjenesten/samlingen, så lenge du har forstått de generelle retningslinjene for smittevern.

Gud velsigne deg!