Informasjon omkring oppstart av gudstjenester i OKS

For information in English, please see link below.

 

Vi er så takknemlige for at samfunnet gradvis åpnes opp igjen, og at det nå finnes muligheter for å samles opp til 50 personer av gangen.

Vi har startet opp igjen med gudstjenester på enkelte steder, og flere vil følge etter hvert.

Les videre for viktig informasjon omkring deltakelse, og for svar på andre spørsmål du måtte ha.

Påmelding
I ukene fremover vil det være behov for forhåndspåmelding (gratis, selvsagt) til alle OKS-gudstjenester nasjonalt.

Det er en svært enkel og ukomplisert påmelding, og hver gudstjeneste/samling vil ha en egen påmeldingslink.

Dette er for å sikre oss at vi holder oss under det tillatte antallet, samt at vi er pålagt å ha oversikt over alle deltakere i tilfelle det senere skulle bli behov for smittesporing.

Det lille du legger igjen av informasjon vil kun bli brukt til dette formålet. Du behøver ikke være medlem eller aktiv i kirken for å kunne melde deg på gudstjenesten.

Linken vil være åpen helt frem til gudstjenesten, med mindre det tillatte antall deltakere er nådd.

Er det trygt å gå på gudstjenester nå?
Med de tiltak og retningslinjer som nå etterfølges, mener vi at det er mindre risiko å gå på gudstjeneste enn det er å gå på butikken eller andre arenaer i samfunnet som er åpne.

Flere i OKS-administrasjonen har jobbet grundig og iherdig for å få innsikt i alle nødvendig informasjon, etablere rutiner og formidle dette til våre ledere i de ulike OKS-avdelingene.

Vi har også satt oss grundig inn i veilederen som Norges Kristne Råd har utarbeidet på vegne av kirker og trossamfunn i hele Norge. Denne utgjør nå en «bransjestandard» for kirkene. OKS er ikke alene om å starte opp gudstjenester, og vi benytter veilederens sjekklister og annen informasjon på hvert sted vi avholder gudstjenester.

Vi er selvsagt i en situasjon der ingen er ett hundre prosent «helgardert» mot potensiell smitte. Dette er likevel helt i tråd med myndighetenes strategi for gjenåpning av samfunnet. Vi har full tillit til de vurderinger som myndighetene har gjort, og vi vil oppmuntre til deltakelse.

Både for vår mentale helse, vår åndelige helse, for gudstjenestelivet og for det sosiale livet – mener vi det er sunt og bra å kunne delta på gudstjenester innenfor det spillerommet som myndighetene nå har gitt.

Annen viktig informasjon
Dersom du er i karantene, mistenker koronasykdom, har symptomer på luftveisinfeksjon eller andre milde symptomer, kan du ikke delta på gudstjenester eller andre arrangementer. Du kan selvsagt fortsette å følge våre online gudstjenester på live.oks.no eller melde deg inn i en online lifegruppe.

Ved ankomst vil du bli møtt av vennlige medarbeidere i døren som vil sjekke din påmelding. De kan også melde deg på der og da, dersom det er «ledige plasser» i kvoten på opptil 50.

Alle deltakere som ikke er fra samme husstand skal holde minst 1 meter avstand. Det skal ikke klemmes eller håndhilses. Reglene om god håndhygiene gjelder fortsatt, og det er desinfeksjonsmiddel tilgjengelig ved inngangen og på andre relevante steder.

Slik du er vant med fra flyplasser, vil våre medarbeidere ved inngangen også stille deg et par helt enkle rutinespørsmål, for å sikre oss at du er kjent med smittevernstiltakene og at du ikke befinner deg i en av de nevnte sykdomskategoriene.

Det vil ikke bli servering av mat og drikke, med unntak av evt. snacks i porsjonspakninger eller liknende.

Til slutt
Om du synes alt dette virker omfattende, kan vi betrygge deg med at våre ledere og medarbeidere vil ha god oversikt. Alle våre tiltak og rutiner eksisterer for din sikkerhet og med den hensikt at det skal være trygt å gå på gudstjeneste.

Du som deltaker skal simpelthen få lov å nyte gudstjenesten/samlingen, så lenge du har forstått de generelle retningslinjene for smittevern.

Vi tror det vil bli helt fantastisk å kunne feire gudstjenester igjen, og vi håper at samfunnet etter hvert vil åpne opp i den grad at vi snart kan starte opp med gudstjenester på alle våre lokasjoner.

Online gudstjenester fortsetter ukentlig på live.oks.no

Gud velsigne deg og vel møtt til gudstjeneste!